Diagram editor Smoelenwissel Online grafieken Foto vergroten Foto aanpassen GlitterfotoMeer

Veel gestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik plaatjes of tekst toevoegen aan de collage?
Klik op Voeg foto's toe om foto’s aan je collage toe te voegen. Je kunt ook meerdere foto's ineens selecteren. Ook kun je foto's op het canvas slepen. Klik op Voeg tekst toe om tekst toe te voegen.
Hoe kan ik objecten roteren, verplaatsen en hun grootte wijzigen?
Als je een object selecteert door er op te klikken, dan wordt het actief en verschijnt er een aantal zwarte vierkantjes rondom het object. Je kunt daarna het object verslepen om het te verplaatsen. Via de acht vierkantjes aan de randen van het object kun je het object verkleinen of vergroten. Via het vierkantje boven het object kun je het plaatje of de tekst roteren.
Hoe kan ik een achtergrond voor mijn collage kiezen?
Hiervoor zijn er een aantal opties. Klik eerst op Collage en dan op Achtergrond’. Je kunt dan een egale kleur als achtergrond instellen, één van onze standaard achtergronden kiezen of je kunt een eigen achtergrondafbeelding gebruiken.
Hoe begin ik opnieuw met een collage?
Je kunt helemaal opnieuw beginnen door op Collage te klikken en dan Wis te selecteren.
Wat voor acties kan ik op een object doen?
Als je een object selecteert, wordt er een aantal standaard acties zichtbaar net boven de collage, je kunt hiermee deze acties op je objecten uitvoeren. Klik op ‘meer’ om overige acties op het object zichtbaar te maken. Deze acties worden ook zichtbaar als je dubbelklikt op een object.
Hoe kan ik meerdere objecten selecteren en daarop acties uitvoeren?
Door een gebied te selecteren op je collage, kun je meerdere objecten selecteren. Je kunt deze dan gezamenlijk verplaatsen dan wel roteren. Ook kun je dan b.v. van meerdere plaatjes de randen tegelijkertijd aanpassen.
Hoe kan ik foto’s van plek verwisselen?
Klik op Wissel om foto’s van plek te verwisselen. Door twee foto’s te selecteren, worden deze van plek gewisseld.
Hoe gebruik ik Sjablonen?
Als je een aantal foto’s op het canvas hebt gezet, dan kun je deze zelf ordenen tot een collage, maar je kunt ook één van onze voorgedefinieerde sjablonen gebruiken. Klik op Sjablonen om dat te doen. Als je niet genoeg foto’s hebt voor een template, dan kun je daarna nieuwe foto’s toevoegen en dan opnieuw het gekozen template selecteren. Als je teveel foto’s in je collage hebt voor het gekozen template, worden de foto’s die teveel zijn, onderin de collage geplaatst met een rode rand. Deze foto’s worden dan niet gebruikt in je uiteindelijke collage wanneer je die opslaat, maar je kunt ze wel gebruiken om b.v. foto’s te verwisselen.
Hoe kan ik een object kopiëren?
Je kunt een object kopiëren door te kiezen voor het commando kloon. Het actieve plaatje of tekst wordt hiermee gekopieerd.
Waarom verschijnt mijn afbeelding niet op het canvas?
Afbeeldingen kleiner dan 50 pixels in hoogte of breedte zijn te klein voor een collage, en worden daarom niet getoond. Ook afbeeldingen die niet geladen kunnen worden (corrupt bestand), worden niet getoond.
Hoe kan ik een object schuin trekken?
Je kunt een object schuin trekken door de Shift-knop ingedrukt te houden en dan de horizontale of verticale zwarte vierkantjes te verschuiven.

Toetsenbord

Je kunt de volgende toetscombinaties gebruiken voor acties op foto's en de collage.

◄ ▲ ▼ ► Verplaats object
[SHIFT] ◄ ▲ ▼ ► Verplaats object binnen kader
[CTRL] ◄ ► Roteer object
+ - Zoom in/uit
B [SHIFT] B Naar onderen / Naar voren
F [SHIFT] F Naar voren / Naar boven
R Reset object
Delete Verwijder object
[CTRL] C Kloon object
Esc Annuleer selectie
[CTRL] P Print collage
[CTRL] S Bewaar collage (JPG)

Aanraakschermen

Hoe kan ik de foto’s en tekst van een collage bewegen via een aanraakscherm?
Als je een object met 1 vinger selecteert, dan kun je het object verslepen op het scherm en zo verplaatsen. Als je het object met 2 vingers selecteert, dan kun je het vergroten en roteren.